Kuuntele podcasteja

"Mystinen gnostilaisuus"

Kuuntele ohjelma tästä


Tämä äänitallenne on YLE Puheen ohjelma 2.2.2016, jossa toimittajat Perttu Häkkinen ja Panu Hietaneva haastattelevat Gnostilaisen Seuran Pentti Tuomista ja Harriet Väänästä. Lisäksi gnostilaisuuden tutkimuksen professori Antti Marjanen kertoo laajemmin tästä uskonnollisesta maailmankatsomuksesta. Millainen usko on gnostilaisuus? Tämä kaksituhatta vuotta vanha uskonto on lähes kadonnut maailmasta. Suomessa gnostilaisia on muutama sata.
Ohjelman kesto on 57 min. 
Tähän mennessä 6 103 kuuntelukertaa.

"Gnostilaisuus – Kaikki pääsevät taivaaseen"

Kuuntele podcast tästä


Tämä äänitallenne on YLE Areenan "Sielun tietotoimisto" -sarjan podcast, jossa toimittaja Nadja Mikkonen keskustelee Suomen Gnostilaisen Seuran puheenjohtajan, tietokirjailija Pentti Tuomisen ja emeritus professori Antti Marjasen kanssa. Gnostilaisen opin alkuperä on osittain mysteerin peitossa. Gnostilaisia on aikanaan myös vainottu. Miksi kuolemanjälkeinen elämä on olennainen kysymys? Millaisia gnostilaisuuden muotoja on Suomessa?
Ohjelma on lähetetty 1.2.2021 ja sen kesto on 31 min.
Tähän mennessä 21 371 kuuntelukertaa.

 

"GNOSIS"

Kuuntele podcast tästä
 

Tämä äänitallenne on ”Maailmanpuu”-sarjan podcast, jossa uskontotieteilijä, tietokirjailija ja toimittaja Matti Rautaniemi, joogaopettaja Miska Käppi sekä Gnostilaisen Seuran puheenjohtaja Pentti Tuominen keskustelevat gnostilaisuudesta. Gnosis liitetään usein ajanlaskun ensimmäisinä vuosisatoina Lähi-idässä vaikuttaneisiin ryhmiin, joita yhdisti käsitys todellisuuden perimmäisestä ykseydestä, kehosta sielun vankilana ja jokaisen ihmisen sisimmässä kytevästä jumalallisesta kipinästä. Miten perinteinen gnostilaisuus eroaa uusgnostilaisuudesta? Onko vapauttava tieto jokaisen ulottuvilla ja miten se voidaan saavuttaa?
Ohjelma on nauhoitettu 23.1.2020 ja sen kesto on 1 tunti 7 min.

"Gnosis – sisäinen tieto"

Kuuntele podcast tästä 


Tämä äänitallenne on "Näkökulmia mesokosmoksesta" -sarjan podcast, jossa Marko T. Manninen haastattelee Gnostilaisen Seuran puheenjohtajaa Pentti Tuomista. Millainen on gnostilaisuuden varhainen historia, sen sanoma ja nykyinen toiminta Suomessa? Miten Gnostilainen Seura on viimeisen kymmenen vuoden aikana pitänyt esillä esoteeriseen mysteeriuskontoon liittyviä luentoja, hengellistä toimintaa, keskustelupiirejä ja muinaiseen riittiin perustuvan koulua.
Ohjelma on nauhoitettu 3.10.2019 ja sen kesto on 53 min.