OSTAMINEN

Ruksaa tilauslomakkeeseen haluamasi tuotteet ja klikkaa "Lähetä"

Hermes Trismegistos

CORPUS HERMETICUM,

Smaragditaulu ja muita hermeettisiä kirjoituksia

Aatma 2019

Muinaisen Egyptin papit olivat jo ennen antiikin aikaa koonneet yhteen suuren joukon muinaisia viisaustekstejä, mutta kun Aleksanteri Suuri oli valloittanut Egyptin 332 eaa., papisto sai hyvän syyn kääntää niitä myös kreikaksi. Papit julkaisivat tekstit Thot-jumalan nimissä. Thot oli muinaisen Egyptin viisauden jumala ja jumalallinen opas, joka ohjasi kuolleitten sieluja tuonpuoleiseen. Thot-jumalan vastine kreikkalaisessa mytologiassa oli Hermes, minkä vuoksi egyptiläiset papit viisaustekstejä kreikaksi julkaistessaan merkitsivät niiden tekijäksi nimimerkin ”Hermes Trismegistos”. Nimen loppuosa on muinaiskreikkaa ja tarkoittaa ”kolmesti suurin”.

Tämä tekstikokoelma käsitti alun perin kymmeniä kirjoituksia, jotka oli kirjoitettu useassa vaiheessa. Kokoelmaan oli koottu salaisuuksia jopa kaikkein vanhimmista teksteistä, kuten egyptiläisestä mytologiasta, pyramiditeksteistä, sarkofagiteksteistä ja kuolleiden kirjan eri versioista. Kokoelmaa pidetään suuressa arvossa sen vuoksi, että vaikka sen tekstit oli koottu yhteen luultavasti 300-100 eaa., ne ammensivat suoraan muinaisten mysteerien alkulähteestä ja ”sisältävät kaiken egyptiläisen filosofian”, kuten Aleksandrian kristitty piispa Klemens 100-luvun lopulla sanoi.

Hermeettisten tekstien aihealue on laaja. Jotkut tekstit käsittelevät Jumalan ykseyttä ja hyvyyttä sekä kehottavat sielun puhdistautumiseen ja Jumalan kunnioitukseen. Jotkut käsittelevät henkistä alkemiaa ja magiaa, kun taas jotkut sisältävät gnostilaisuuteen tai pla­to­nis­miin vivahtavia pohdiskeluja. Hermeettiset tekstit avaavat kuvan gnostilaisuudesta paljon selkeämpänä kuin esimerkiksi Pistis Sofia tai Nag Hammadin kirjaston evankeliumit, jotka esittävät asiat varsin sekavasti ja sirpaleisesti. Onkin sanottu, että hermetismi on ollut gnostilaisuudelle samaa kuin kabbala juutalaisuudelle – avain sisäiseen ymmärrykseen.

Corpus Hermeticum on nyt käännetty myös suomeksi. Seitsemäntoista Corpus Hermeticum -traktaatin seuraksi tähän kirjaan on lisäksi käännetty kolme muuta hermeettistä tekstiä: Asklepios eli Täydellinen saarna” ja Nag Hammadista löydetty ”Tutkielma kahdeksannesta ja yhdeksännestä” sekä kuuluisa ”Smaragditaulu”.

Kirja on pehmeäkantinen ja siinä 224 sivua.

Hinta Gnostilaisen Seuran jäsenille 25 €,
muille 30 € (sis. postikulut)

Tilaa tästä

Kolme Vihittyä

KYBALION,

Tutkimus muinaisen Egyptin ja Kreikan hermeettisestä filosofiasta

Aatma 2023

Vuonna 1908 nimimerkillä ”Kolme Vihittyä” julkaisivat kirjan Kybalion-Tutkimus muinaisen Egyptin ja Kreikan hermeettisestä filosofiastaTeos pyrkii välittämään perustavaa seitsemää keskeistä Hermeettistä esoteerista ja okkulttista periaatetta, jotka ovat olleet olemassa ja vaikuttanut muinaisen Egyptin ja antiikin Kreikan ajoista tähän päivään asti. Näiden Hermeettisten (salaisten) opetusten isänä on pidetty myyttistä egyptiläistä Hermes Trismegistosta. Raamatun Uudessa Testamentissa, Apostolien Teot kirjassa viitataan Jumalien sanansaattajaan ja puhetaidon jumalaan Hermekseen. Läpi vuosituhansien on ollut uskollisia sieluja, jotka ovat varjelleet ja pitäneet Hermeettisten opetusten Liekin elävänä, eivätkä ole sallineet sen hiipua. Hermeettisten opetusten verhottua henkeä ja ydintä ovat kantaneet monet henkiset ja filosofiset järjestöt. Opetukset on verhottu jokaisen aikakauden mukaisesti, erilaisiin allegorioihin ja symbolein, jotka tällä tavoin on siirretty opettajalta oppilaalle. Nämä opetukset tunnettiin nimellä ”KYBALION”. Tämän nimen merkitys on kadonnut vuosisatojen kuluessa. Nämä opetukset on suunnattu todellisille okkultisteille ja totuudenetsijöille, jotka haluavat kulkea Suuren Mestarin jalanjäljissä. Opetusten tarkoitus on saada ”oppilas” ymmärtämään ne periaatteet ja lainalaisuudet maailmassa, jolla hän voi muuttaa omaa tietoisuuttaan ja siihen liittyviä olosuhteita.

 

Kirja on kovakantinen ja siinä 148 sivua.

Hinta Gnostilaisen Seuran jäsenille 26 €,
muille 32 € (sis. postikulut)

Tilaa tästä

GNOSTILAINEN VERKKOKAUPPA

OSTAN VERKKOKAUPAN TUOTTEITA SEURAAVASTI

*
*
*
*
*
*
*

MUISTA MAKSAA ETUKÄTEEN!

Kun maksusi näkyy Gnostilaisen Seuran tilillä, tilauksesi lähetetään antamaasi osoitteeseen ilman lisäkuluja.

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.


Alla olevalla lomakkeella voit ilmoittautua ja ostaa pääsylippuja Mysteerikouluun.

 

ILMOITTAUDUN JA OSTAN PÄÄSYLIPPUJA MYSTEERIKOULUUN SEURAAVASTI:*
*
*
*
*
*

MUISTA MAKSAA ETUKÄTEEN!

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

TILAAN MYSTEERIKOULUN PIDETTYJEN JAKSOJEN AINEISTOPAKETTEJA SEURAAVASTI:

*
*
*
*
*
*
*
*

MUISTA MAKSAA ETUKÄTEEN!

Kun maksusi näkyy Gnostilaisen Seuran tilillä, tilauksesi lähetetään antamaasi osoitteeseen ilman lisäkuluja.

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

MAKSAMINEN

Ostokset on maksettava etukäteen.

Kun maksusi on saapunut tilillemme, lähetämme tuotteet ilmoittamaasi osoitteeseen.

Maksun saaja: Gnostilainen Seura ry
Pankkitili: FI15 5700 8120 2231 72
BIC: OKOYFIHH
Viitenumerot:
  - Tuotteet:
            11222
  - Luennot             20006 
  - Mysteerikoulu:  20200
Summa: ks. ostoksesi

Pentti Tuominen

GNOSIS – Löytöretkiä sisimpään itseen

Basam Books 2019

 

Kirja on ensimmäinen suomeksi kirjoitettu kokonaisesitys gnostilaisesta filosofiasta ja sen historiasta.

Kirja kertoo mystisestä alkutiedosta (gnosiksesta), jota ihminen on tavoitellut koko historiansa ajan. Sivuilta selviää, miten alkutieto on ymmärretty muinaisen Egyptin mysteerikouluissa, Lähi-Idän ja Intian uskonnoissa, antiikin filosofien ja alkukristillisen ajan gnostikkojen ajattelussa sekä hermeettisessä kirjallisuudessa ja kabbalassa. Kirjassa kerrotaan myös siitä, miten Jeesus opetti gnosista.

Kirjassa on myös selkeä kooste uusgnostilaisesta filosofiasta ja teologiasta sekä katsaus gnosiksesta ja ykseysajattelusta tuttujen kirjailijoiden ja runoilijoiden tuotannossa: Paulo Coelho, Eino Leino, Sven Krohn, Pentti Saarikoski ja Jenni Haukio. Kirjan lopussa on metodinen luku ”Miten löydän sisimmän itseni”. Kirja päättyy havaintoon, että vuorelle johtaa monta polkua, jotka kaikki päättyvät saman totuuden äärelle.

Tämän teoksen pitäisi kuulua jokaisen gnostilaisesta ajattelusta kiinnostuneen kirjahyllyyn.

Kirjassa on 207 sivua.
Se on pehmeäkantinen.


Hinta Gnostilaisen Seuran jäsenille 18 €,
muille 25 € 
(sis. postikulut)

Tilaa tästä


Kirja valittiin Ultra-lehden järjestämässä kilpailussa vuoden 2019 rajatieto-kirjaksi.
Lue perustelut tästä: 
https://www.youtube.com/watch?v=0DG-e2UNPew

Lue tästä teol. maist. ja fil.toht. Tea Holmin arvio kirjasta Gnosis - Löytöretkiä sisimpään itseen

 

Joutsen-riipus

Kaunis Gnostilaisen Seuran jäsentunnus,
puhdasta hopeaa, Ø 15 mm, hopeinen kaulaketju sis. hintaan.

Hinta 40 € (sis. postikulut)

Tilaa tästä

Joutsen-pinssi

Kaunis Gnostilaisen Seuran jäsentunnus, puhdasta hopeaa, leveys 8 mm, korkeus 11 mm, kiinnitys rintapieleen piikillä ja vastakappaleella.

Hinta 30 € (sis. postikulut)

Tilaa tästä

Gnostilainen messu CD-levy

Gnostilaisen messun (Valon hartauden) kaunis musiikki CD-levynä.

Hinta Gnostilaisen Seuran jäsenille 5 €, muille 10 € (sis. postikulut)

Tilaa tästä