Tapahtumakalenterista näet kaikki Gnostilaisen Seuran fyysiset, virtuaaliset ja hybridit tapahtumat paikkakunnittain:

- Mysteerikoulu

- Yleisöluennot

- Keskusteluryhmät ja lukupiirit

- Valon messut

- Kirjeopisto ja itseopiskeluaineistot

 

Sieltä löydät myös ilmoittautumisohjeet ja -linkit sekä tiedot mahdollisista maksuista.

 

Siirry tästä katsomaan tapahtumakalenteria ...

Mysteerikoulu on luentosarja, joka tarjoaa osanottajille tiiviit opetuspaketit maailman uskonnoista, filosofioista ja henkisistä liikkeistä. 

Opinnot koostuvat 28:sta jaksosta, jotka luennoidaan yleensä kuukauden viimeisenä sunnuntaina klo 15-17 (kesäkuukausia lukuunottamatta) virtuaalisesti Zoomissa. 

Opiskelijoille lähetetään kunkin jakson jälkeen linkki nettisivulle, josta löytyvät jakson luento PowerPoint esityksenä ja luennosta poimittuja spiikattuja videotiivistelmiä sekä luennon antia täydentäviä opintokirjeitä. 

Tämän itseopiskeluaineisto on saatavilla myös ilman luennoille osallistumista ja niiden avulla jokainen voi itsekseen syventää tietämystään ja saada virikkeitä itseoivallukseensa. 

Mysteerikoulu on Gnostilaisen Seuran jäsenille maksuton. Muilta peritään 3 € osallistumismaksu.

 

Siirry tästä Mysteerikoulun sivulle ja lue lisää ...

Gnostilainen Valon messu ​​on meditatiivinen​ ​hartaustilaisuus, ​jossa vuorottelevat ​musiikki​ ja dogmeista vapaa​t hengelliset tekstit sekä parin vuosituhannen takaiset rituaaliset jaksot.

 

Messussa luettavat tekstit ja rukoukset välittävät universaalia rakkauden sanomaa.

 

Messuun sisältyy kaksi gnostilaisuudelle ominaista pyhää toimitusta: ”puhdistumiskaste” ja ”yhteisyyden ateria”.

 

Lue lisää messuista ...

Gnostilainen Riitti on syvähenkinen esoteerinen yhteisö, joka tukee jäsentensä henkistä transformaatiota ja uudestisyntymistä:

  • opettamalla gnosiksen perustuksena olevia universaaleja ja ajattomia viisauksia sekä mysteerejä pyrkien siten lisäämään jäsenten valmiuksia pohtia Jumalan ja olevaisen olemusta sekä ihmisyyttä;

  • opastamalla jäseniään nöyryyteen ja itsensä syvälliseen tuntemiseen sekä ruumiillisten halujensa ja mielensä paheiden hillintään;

  • ohjaamalla jäseniään tuntemaan sisimpäänsä kätkeytyvä jumalallinen Valo ja tulemaan tietoiseksi sielunsa jumalallisesta alkuperästä sekä ymmärtämään, että rakkaus on kaiken täyttymys, ihmiselämän tarkoitus ja Jumalan laki.

Lue tästä lisää Gnostilaisesta Riitistä ...

Kesäpäivät on Gnostilaisen Seuran jäsenten vuotuinen kesätapaaminen, joka järjestetään yleensä elokuun alkupuolella jossain Etelä-Suomen kauniissa luontoa lähellä olevassa paikassa. 

 

Vuonna 2024 Gnostilaiset kesäpäivät pidetään lauantaista sunnuntaihin 3.8. – 4.8.2024 Espoossa Hotelli Nuuksiossa, Naruportintie 68.

 

Kesäpäivien teemana on "Esoteerinen symboliikka".

 

Lue lisää tästä ja ilmoittaudu